Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка РеxelsКървавата баня“ в криптовалутите, която откъсна 500 милиарда

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка РеxelsКървавата баня“ в криптовалутите, която откъсна 500 милиарда
Коментари Харесай

Една от най-големите борси за криптовалути в света CoinBase се срина заради колапса на биткойна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Реxels

„ Кървавата баня “ в криптовалутите, която откъсна 500 милиарда $ от пазарната капитализация за по-малко от ден, удари една от най-големите тържища за криптовалути в света, пише finanz.ru.

CoinBase, с дневен оборот от 7,5 милиарда $, е вторият по величина междинен размер на търговия в света, излезе офлайн в четвъртък, откакто биткойнът падна с 25% и вложителите започнаха всеобщо да вкарват токени на тържищата в опити за суматоха.
Уебсайтът на Coinbase и неговото мобилно приложение са „ частно деактивирани “, съгласно обява на уеб страницата за положението на борсата. Освен това тегленията на Ethereum се забавят. „ Всички средства са в сигурност. Депозитите не са наранени (от проблема) “, твърди борсата.

Към 16.41 часа по московско време биткойнът се обезценява със 17.5%, до 36.1 хиляди $ за единица, а по-рано падна до 31.8 хиляди - т.е. 2 пъти от върховете, показани на 11 април.
Ethereum се срутва с 24% дневно и 42% на седмица, до 2 555 хиляди $ към 16,44 мск.

„ Продажбите стават под паника “, споделя Чен Лимин, основен финансов шеф и началник на търговията в ICB Fund. Нямайки време да се възвърне от туитовете на Илон Мъск, пазарът получи нов удар от Китайската национална банка, която издаде изказване, че токените не могат да се употребяват за заплащане на артикули и услуги.
Това значи, че китайските финансови институции „ не могат да дават услуги за предпазване и ръководство на криптовалути и да пускат артикули, свързани с цифрови активи “, споделя Чен Лимин.

„ Купувачите не бързат да се връщат към играта, като са уверени, че продажбите ще продължат и на процедура в целия набор на пазара “, споделя той.
Тъй като криптовалутните курсове пробиват дъно докрай, притежателите им стартират да се изнервят. Поставянето на биткойни на крипто тържищата се е нараснало внезапно през последните 24 часа, споделя Лекс Московски, капиталов шеф на Московски капитал: общо съвсем 23 хиляди монети излязоха на пазара за допустима продажба - това е връх от Черния четвъртък през март предходната година година, когато 40%.
На борсата Binance, която е международен водач по оборот (над 40 милиарда $ на ден), през последните 48 часа са сложени 35 хиляди биткойни - връх за целия интервал на търговия.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР